Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.3.2015 - DVOJKA - 20,00 - STALIN VO FARBE


STALIN VO FARBE
(2013)
DVOJKA - 20,00

RÉŽIA: -
PREDLOHA: -
SCENÁR: -
HUDBA: -
HRAJÚ: -

9.marca 1953 sa na pohrebe najväčšieho diktátora 20.storočia Josifa Visarionoviča Stalina zúčastnilo 5 miliónov ľudí. Stalin sa dostal k moci vďaka vhodnej príležitosti, ktorá sa mu naskytla po Leninovej smrti. 30 rokov vládol Rusku a krajinám Sovietskeho zväzu bezprecedentným tvrdým spôsobom. Jeho čistkám padli za obeť milióny ľudí. 18 miliónov ich skončilo v pracovných táboroch. Napriek tomu mu hovorili "otec národa". Tento film vám ponúka unikátne archívne zábery vo farbe. Je to príbeh muža, ktorý dokázal zmeniť sen na nočnú moru...

"...Znám spoustu lidí, kteří ho milujou. Nevím proč. Úchyl. Zrůda. Výbornej dokument....." Kokutek na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

ČT ART * 20,20 * komédia HRÁČI
FILMBOX HD * 21,00 * akčný MESTO ZLOČINU
HBO * 21,30 * fantasy HOBIT: SMAUGOVA PUSTATINA
CINEMAX * 21,50 * mysteriózny ZELENÁ MÍĽA

Pondelok ... klasický modrý pondelok aj čo sa týka ponuky kvality filmov na televíznej obrazovke. Pokiaľ nemáte predplatený žiaden prémiový balíček filmových TV staníc, vezmite si do rúk radšej nejakú knihu. Za povšimnutie stojí len dokument o STALINOVI na Dvojke, alebo záznam divadelného predstavenia pražského Činoherního klubu z roku 1983 s adaptáciou Gogoľových HRÁČOV.
Krásny večer! (aj s knihou - ja práve čítam Poutnícký deník od Jiřího Boudu)

Žádné komentáře:

Okomentovat