Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

7.3.2015 - ČT1 - 20,00 - JAK DOSTAT TATÍNKA DO POLEPŠOVNY


JAK DOSTAT TATÍNKA DO POLEPŠOVNY
(1978)
ČT1 - 20,00

RÉŽIA: Marie Poledňáková
PREDLOHA: -
SCENÁR: Marie Poledňáková
HUDBA: Václav Zahradník
HRAJÚ: Jana Preissová, Tomáš Holý, František Němec, Josef Karlík, Jana Dítětová, Vlastimil Harapes, Petr Nárožný, Luděk Sobota, Bronislav Poloczek, František Peterka, Gabriela Vránová, Alena Kreuzmannová

Luboš (František Němec) a Anna (Jana Preissová) – Vaškovi rodičia – sa ocitnú v zložitej situácii. Jeden druhého sa snažia pochopiť a rešpektovať rozdielnosť pováh. Nie je však ľahké upevniť už raz narušený vzťah. Situácia, ktorá nastala, je dosť kuriózna: dvaja ľudia – muž a žena – sa po ôsmich rokoch stretávajú, aby sa lepšie spoznali. A potom je tu Vašek (Tomáš Holý), ktorý tak veľmi túži po otcovi, s ktorým by mohol prežiť úžasné dobrodružstvá. Ibaže práve vtedy, keď sa jeho túžby a sny začínajú napĺňať a Vašek prežíva snáď najkrajšie obdobie svojho života, jeho mama začína zisťovať, že spoločný život s Lubošom zrejme nie je realizovateľný. A to je pre Vaška rana, ktorej rozhodne nemieni podľahnúť...

"...Čím víckrát tenhle film vidím, tím se utvrzuji v tom, že se jedná o nejlepší českou romantickou komedii všech dob. A Tomáš Holý byl mezi dětskými herci absolutní jednička...." golfista na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

JOJ * 20,30 * scifi ZRODENIE PLANÉTY OPÍC
UNIVERSAL * 21,00 * akčný STARSKY A HUTCH
ČT2 * 21,35 * dráma MUŽI, KTORÍ NENÁVIDIA ŽENY
KINO CS * 21,45 * dráma DEN SEDMÝ, OSMÁ NOC
ČT1 * 23,15 * komédia NÁVŠTEVNÍCI
FILM+ * 23,20 * thriller  V ZAJATÍ YAKUZY

Ešte ste nevideli JAK DOSTAT TATÍNKA DO POLEPŠOVNY? Neverím ... Táto megaúspešná romantická komédia v hlavnej úlohe s detským hercom Tomášom Holým, sa na televíznych obrazovkách objavila už nespočetnekrát. Ale ... na druhej strane, veľmi dobre sa pri tom odpočíva a dobre sa na to pozerá. Nie nadarmo sa film umiestnil na deviatom mieste v ankete "Najúspešnejšia česká komédia storočia" vyhlasovanej pri príležitosti stého výročia českej kinematografie.
Po obrovskom úspechu prvej PLANÉTY OPÍC a ich pokračovaní, sa tvorcovia pustili do remakeov za použitia modernej trikovej techniky. A môžem povedať, že sa im to podarilo. Všetci vieme ako končí pôvodná PLANÉTA OPÍC. Ale viete, ako sa to vlastne začalo ?
STARSKY A HUTCH sú úspešnou retrokomédiou, ktorá sa odohráva v 70-tych rokoch a jej predlohou bol úspešný televízny seriál, vysielaný v období 1975-1979.
Adaptácia románu Stiga Larssona 
MUŽI, KTORÍ NENÁVIDIA ŽENY (najlepší škandinávsky kriminálny román roka 2005), ktorý je prvým dielom trilógie Milénium si pozrite na ČT2.
Ešte sa chcete zasmiať? No NÁVŠTEVNÍCI na ČT1 sa o to pokúsia spolu s Jeanom Renom a Christianom Clavierom. Brutálny humor!

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat