Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

10.8.2017 * ČT art * 20,20 * Bratia Karamazovovci

ČT art - 20,20


Réžia: Kirill Lavrov, Ivan Pyrjev, Michail Uljanov
Predloha: Fjodor Michajlovič Dostojevskij
Scenár: Ivan Pyrjev
Hudba : Isaak Švarc
Hrajú: Kirill Lavrov, Andrej Abrikosov, Andrej Mjagkov, Michail Uljanov

Vzťah troch bratov k osudu, láske a Bohu v psychologickej dráme podľa románu F. M. Dostojevského. Náročný Dostojevského román nebol do filmovej reči adaptovaný veľakrát: okrem filmu Richarda Brooksa z roku 1958 a niekoľkých seriálových spracovaní stojí za zmienku nápadité odcudzovacie uchopenie príbehu, ktoré natočil v roku 2008 český režisér Petr Zelenka pod názvom Karamazovi. Trojdielna sovietska adaptácia z roku 1969 sa vyznačuje minimálnym výskytom filmárskych "ozdôb": v centre pozornosti zostáva Dostojevského text, interpretovaný hercami v takmer divadelnom podaní. Režisér Ivan Pyrjev mal už na konte okrem iného filmové spracovanie Dostojevského Idiota a Bielych nocí. Bratia Karamazovci sa mali stať jeho posledným dielom: v priebehu natáčania zomrel, pod posledným dielom sú tak ako režiséri podpísaní predstavitelia hlavných rolí Kirill Lavrov a Michail Uľjanov.

"... Výborné spracovanie Dostojevského opusu zo "slávnej trilógie" (Idiot, Bratia Karamazovovci, Zločin a Trest). Rusi jednoducho vedia.     ..." matolas na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

AMC * 20,15 * akčný IP MAN 2
FILMBOX PREMIUM * 23,05 * dráma GOYOVE PRÍZRAKY

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat