Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.8.2017 * Dvojka * 21,55 * V mene otca


V mene otca

(1993)
Dvojka - 21,55


Réžia: Jim Sheridan
Predloha: Gerry Conlon
Scenár: Terry George, Jim Sheridan
Hudba : Trevor Jones
Hrajú: Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite, Emma Thompson, Mark Sheppard

Politická dráma nakrútená podľa skutočnej udalosti rozpráva príbeh malého írskeho zlodeja Gerryho Conlona, ktorý bol roku 1974 krivo obvinený z bombového útoku na londýnsky bar. K atentátu sa prihlásila teroristická organizácia IRA. Gerry Conlon sa spolu s ďalšími štyrmi priateľmi dostal do väzenia a kvôli obvineniu z terorizmu si mal odpykať doživotný trest. Jeho otcovi sa s pomocou tvrdohlavej britskej právničky podarilo po štrnástich rokoch dostať Gerryho na slobodu a preukázať jeho nevinu. Film nakrútený podľa autobiografickej knihy Gerryho Conlona je výpoveďou o dobe, kedy sa boj s írskymi teroristami zmenil na hon na čarodejnice. Zároveň je však aj príbehom naničhodníka, flákača a podvodníka, ktorý po štrnástich rokoch vychádza z väzenia ako čestný a zásadový muž pripravený čeliť životu a niesť zaň zodpovednosť.

"... Ve jménu všech otců, synů i duchů, které znám, přísahám, že neznám uhrančivějšího hereckého čaroděje než toho jménem Daniel Day-Lewis  ..." Faidra na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS FILM * 20,00 * dráma MARKETA LAZAROVÁ
HBO2 * 21,15 * komédia 500 DNÍ SO SUMMER
ČT2 * 21,50 * komédia KNOFLÍKÁŘI
FILM EUROPE * 22,00 * thriller LOVCI HLÁV
FILM+ * 22,15 * dráma PRÍSĽUBY Z VÝCHODU
FILMBOX PREMIUM * 22,35 * dráma TOKIO!
NOVA CINEMA * 22,40 * thriller MUŽ, KTORÝ VEDEL PRIVEĽA

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat