Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

31.8.2017 * Dvojka * 22,05 * Za slnkom


Za slnkom

(2001)
Dvojka - 22,05


Réžia: Walter Salles
Predloha: Ismail Kadare
Scenár: Karim Aïnouz, Sérgio Machado, Walter Salles
Hudba : Antonio Pinto, Beto Villares, Ed Côrtes
Hrajú: José Dumont, Rodrigo Santoro, Rita Assemany, Ravi Ramos Lacerda


Fascinujúci príbeh krvnej pomsty z dielne brazílskeho režiséra Waltera Sallesa, presláveného filmom Hlavná stanica. Protagonistami filmu sú dve rodiny obývajúce protiľahlé brehy rieky na brazílskom vidieku. Medzi týmito dvoma rodmi od nepamäti panuje nenávisť kvôli starému sporu o pozemky. A od nepamäti pestujú oba rody tradíciu pomsty: syn jednej rodiny zavraždí syna druhej a keď krv na košeli zavraždeného vyvesenej na slnku i daždi zožltne, je čas na odvetu. Dvadsaťročný mladík čelí dileme. Má vykonať pomstu, keď na neho príde rad, dodržať rodinnú tradíciu a zachovať česť rodu, keď túži po žiť a chce zachrániť svojho mladšieho brata pred smrťou? Slknom vyprahnuté priestranstvá brazílskej pustiny sú kulisou pre zápas medzi nezmyslenou túžbou po pomste a pýchou na jednej strane a túžbou po vymanení sa z determinácie osudu a úniku do iného sveta na strane druhej.

"... Velmi působivý film, nádherná záležitost! Atmosféra blížící se smrti je neuvěřitelná, stejně tak jako její zbytečnost! ... " Boogeyman na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

AMC * 20,00 * akčný KICK-ASS
DAJTO * 20,15 * thriller POSLEDNÝ SKAUT
CS FILM * 22,00 * dráma SOUKROMÁ VICHŘICE
CINEMAX2 * 22,25 * dráma GIA
HBO3 * 23,00 * dráma ZA KAŽDÚ CENU


Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat