Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

5.8.2017 * ČT2 * 20,00 * Waterloo


Waterloo

(1970)
ČT2 - 20,00


Réžia: Sergej Bondarčuk
Predloha: -
Scenár: H.A.L. Craig
Hudba : Nino Rota
Hrajú: Rod Steiger, Christopher Plummer, Virginia McKenna, Jack Hawkins, Dan O'Herlihy, Orson Welles

20.4.1814, Fontainebleau. Napoleon Bonaparte je po porážke pri Lipsku donútený svojimi maršalmi k abdikácii a nútenému vyhnanstva na ostrov Elba. Odtiaľ sa ale po necelom roku vracia a nastáva obdobie posledných sto dní jeho vlády. Obdobie búrlivé, ktoré začalo obnoveným sľubom vernosti jeho bývalých vojakov, pokračovalo vyhnaním kráľa z Paríža a skončilo rýchlym ťažením do Belgicka a záverečnou osudovou bitkou pri Waterloo. Taliansky koproducent snímky Dino de Laurentiis poňal zámer zadať túto látku práve režisérovi Sergejovi Bondarčukovi po prezretí jeho veľkolepého spracovania Vojny a mieru - a Bondarčuk nezostal svojej povesti nič dlžný. Historicky verné spracovanie, epická výprava, dokonalé kostýmy, skvelý hudobný sprievod Nina Rotu a hlavne 17 000 štatistov v strhujúcom spracovaní samotnej bitky robí zo sledovania tohto filmu-monumentu skutočný zážitok.

"... Velkorysý promyšlený velkofilm, kterému nemám, co vytknout. Výprava absolutně dokonalá, herci nemohli být lepší, dialogy jako když je vyřezává, historicky věrné   ..." Aky na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

PRIMA COOL * 20,00 * western SEDEM STATOČNÝCH
PRIMA MAX * 20,00 * dráma NESPÚTANÝ DJANGO
ČT ART * 20,20 * hudobný CIRQUE SOLEIL: LA NOUBA
NOVA * 20,20 * scifi STRÁŽCOVIA GALAXIE
MARKÍZA * 20,30 * komédia DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ
JOJ * 20,35 * dráma TITANIC
CINEMAX * 20,50 * hudobný CHORUS LINE
ČT2 * 22,15 * akčný MISSION: IMPOSSIBLE 3

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat