Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.1.2017 * Dvojka * 21,15 * Zbojník Jurko

Dvojka - 21,15


Réžia: Viktor Kubal
Predloha: -
Scenár: Viktor Kubal
Hudba : Juraj Lexmann
Hrajú: -


Prvý slovenský celovečerný animovaný film. Priekopník slovenskej animácie Viktor Kubal si zvolil za námet dobrodružstvá zbojníka Juraja Jánošíka, hrdinu, ktorý nenávidí krivdu a bojuje proti sociálnemu útlaku. Film nesie typický Kubalov rukopis: ide o jednoduché kresby bez väčšieho množstva detailov, s čiernou kontúrou, nechýba humor, gagy a dokonca ani jemná satira. Príbeh rozpráva nielen o minulosti, ale alegoricky aj o súčasnosti, čo robí film príťažlivým a dodáva mu dušu, takže má divákom čo povedať aj štyri desaťročia po svojom vzniku. Film získal v roku 1977 Cenu Jiřího Trnku v súťaži animovaných filmov na 17. Filmovom festivale pre deti v Gottwaldove (Zlíne) a Osobitnú cenu festivalového výboru na 15. Festivale československého filmu v Bratislave. Úspechy slávil aj v medzinárodnom meradle (Lyon 1981, Bourg-en-Bresse 1982 a iné).


"... Klenot nad klenotmi, Kubal vie a dokazuje to... :-) Majstrovký kúsok slovenského animovaného filmu. Ten film má oproti ostatným animovaným sračkám dneška jednu výhodu... Má dušu! Nádhera. ... " fefee na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * dráma SEXUÁLNY ŠKANDÁL NA ŠKOLE
ČT art * 20,20 * hudobný GREAT BALLS OF FIRE!
Plus * 20,35 * scifi VYMEDZENÝ ČAS
Filmbox Premium * 22,45 * dráma WRESTLER
HBO * 22,45 * scifi LOGAN: WOLVERINE
HBO3 * 22,50 * vojnový HACKSAW RIDGE: ZRODENIE HRDINU

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat