Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

Mladý pápež - Mladý papež - The Young Pope

Mladý pápež - Mladý papež
The Young Pope 

1.diel 1. séria
3.1.2018 - HBO2 - 19,30 hod.



hodnotenie na Rottentomatoes ku dňu 2.1.2018


hodnotenie na IMDb ku dňu 2.1.2018


hodnotenie na ČSFD ku dňu 2.1.2018

Seriál od režiséra oscarovej snímky Veľká nádhera rozpráva kontroverzný príbeh o začiatku pontifikátu hlavy katolíckej cirkvi Pia XIII., vlastným menom Lennyho Belarda. Prvý americký pápež je zložitá a rozporuplná postava, ktorá je vo svojom počínaní tak konzervatívna, že to hraničí až s obskurnosťou. Napriek tomu má ale hlboký súcit s chudobnými a potrebnými. Je to veľmi vplyvný muž, ktorý si tvrdohlavo drží odstup od vatikánskych pochlebovačov, bez toho aby si pripúšťal možné dôsledky svojho postoja. V desaťdielnej sérii sa predstaví držiteľ dvoch nominácií na Oscara Jude Law v hlavnej úlohe Pia XIII. a oscarová Diane Keaton ako rádová sestra Mary, mníška zo Spojených štátov žijúca vo Vatikáne.




Zďaleka najlepší seriál roka a možno nielen roka 2016. Začne to ako prvoplánové "vatikánske House of Cards", ale postupne to získava ďalšie úchvatné vrstvy. Dokáže to byť kontroverzné aj hlboko tradičné, rúhavo cynické i nesmierne ľudské, vtipné i dojímavé, sexy aj predchnuté duchovnom. Jude Law v životnej úlohe, scenár a dialógy ako z inej reality a Sorrentino sa usmieva. K tomu geniálna hudba a skvostná úvodná znelka. Absolútne famózna záležitosť. (Cervenak na ČSFD)

Žádné komentáře:

Okomentovat