Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

Veľké malé klamstvá - Sedmilhářky - Big Little Lies

Veľké malé klamstvá - Sedmilhářky
Big Little Lies

1.diel 1. séria
2.1.2018 - HBO - 20,50 hod. 

hodnotenie na ČSFD ku dňu 2.1.2018

hodnotenie na IMDb ku dňu 2.1.2018


hodnotenie na Rottentomatoes ku dňu 2.1.2018

Temná komediálna dráma "Veľké malé klamstvá" rozpráva príbeh troch matiek malých detí (Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodleyová). Fasáda ich zdanlivo dokonalých životov sa postupne rozpadá až dospejú do okamihu, kedy dôjde k vražde.

Miniséria "Veľké malé klamstvá" je adaptáciou rovnomennej knižnej predlohy austrálskej spisovateľky Liane Moriartyovej, ktorá obsadila prvé miesto prestížneho rebríčka bestsellerov New York Times. Temná komediálna dráma, v ktorej niekoľko popredných hollywoodskych hviezd podáva mimoriadnej herecké výkony, sa odohráva v kalifornskom mestečku Monterey a začína podozrivou vraždou na benefičnej akcii základnej školy. Hoci totožnosť obete aj páchateľa spočiatku zostáva záhadou, všetko nasvedčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajomstvo obklopujúce trojicu matiek - Madeline (Reese Witherspoon), extrovertnú a živelnú ženu v domácnosti, ktorá v srdci chová zášť voči exmanželovej novej, mladšej žene Bonnie ( Zoe Kravitzová), inštruktorke jogy so zenovým prístupom k životu; ďalej Madelininu najlepšiu kamarátku Celeste (Nicole Kidmanová), bývalú právničku žijúcu v zdanlivo dokonalom manželstve s mladším mužom (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodleyová), slobodnú matku s temnou minulosťou, ktorú Madeline a Celeste vezmú pod svoje ochranné krídla. Dej príbehu je prekladaný scénami z vypočúvacej miestnosti, v ktorej ostatní rodičia a školskí zamestnanci rozprávajú zákulisné klebety o spojenectve a rivalitách medzi miestnymi obyvateľmi, predovšetkým potom o Madeline a jej úhlavnej nepriateľke, vplyvnej a úspešne pracujúcej matke Renáte Kleinovej (Laura Dernová). V priebehu siedmich napínavých, čierno humorných epizód vychádza najavo, aké tajomstvo každá zo žien skrýva, a postupne sa dostávame až k onej osudnej noci.


Je to výborne napísané, je to dokonale zahrané. Je to feministicky sexi a celkom logicky to nahráva dievčatám a ženám, ale...chlapi sú zaujímaví, nie sú len do počtu, nie sú doplnky, sú akí sú, každopádne zaujímaví. (jhrasko na ČSFD)

Žádné komentáře:

Okomentovat