Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.1.2017 * ČT art * 21,40 * Mustangy


Mustangy

(1961)
ČT art - 21,40


Réžia: John Huston
Predloha: -
Scenár: Arthur Miller
Hudba : Alex North
Hrajú: Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift, Thelma Ritter, Eli Wallach

Film podľa scenára dramatika Arthura Millera, ktorý ho napísal na mieru svojej vtedajšej manželke Marilyn Monroe. Tá vo filme stvárňuje bývalú striptérku Roslyn, ktorá sa so starnúcim kovbojom Gayom a ďalšími priateľmi vydáva po stopách divokých mustangov. Spolu sa snažia zachovať si aspoň zvyšok ilúzií a nájsť trošku šťastia v príbehu, ktorý borí tradičné mýty amerického západu.


"... Snímek natáčený v otřesných podmínkách, s neustále opilým Hustonem, zdrogovanou Marilyn. Snímek, po jehož dokončení za pár dní zemřel Clark Gable. Přesvědčivý, strhující, typicky millerovský portrét životem zmítaných samotářů, kterým nevyšly předchozí vztahy, kteří se izolovali od lidí, od života, od lásky. Beznadějně egoistický Wallach, nedospělý, nerozhodný Clift, zdánlivě povznesený, tak opuštěný Gable a Marilyn jako žena, jíž lze za minutu rozbrečet, za pět minut svést a do níž je nemožné se po prvním pohledu nezamilovat. ... " Pohrobek na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Nova Cinema * 20,00 * thriller FREKVENCIA
Prima MAX * 20,00 * thriller PRVOTNÝ STRACH
Československo HD * 20,20 * komédia ŽIVOT JE PES
ČT1 * 20,55 * komédia VÁCLAV
CS film * 22,00 * dráma VYNÁLEZ ZKÁZY
Cinemax2 * 22,15 * dráma KRÁĽ RYBÁR

Krásny večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat