Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

Babylon Berlin


1.diel 1.séria
20.1.2018 - HBO3 - 21,00 hod. 

hodnotenie na ČSFD ku dňu 19.1.2018

hodnotenie na IMDb ku dňu 19.1.2018

Berlín na jar roku 1929 - metropolu zmietajú nepokoje. Od ekonomiky po kultúru, od politiky až po podsvetie - všetko je v zajatí hlbokých zmien. Špekulácie a inflácia otriasajú základmi stále mladej Weimarskej republiky. Narastajúca chudoba a nezamestnanosť stojí v ostrom kontraste s výstrelkami a pôžitkami veľkomestského nočného života a jeho prekypujúcou tvorivou energiou. Mladý policajný inšpektor Gereon Rath z Kolína je prevelený do Berlína, aby vyriešil kriminálny prípad - pornografiu šírenú berlínsku mafiou. To, čo pôvodne vyzeralo ako obyčajné vydieranie, sa čoskoro premení na škandál, ktorý navždy zmení Gereonovi aj jeho najbližším spolupracovníkom život. Spoločne so stenotypistkou Charlottou Ritterovou a partnerom Brunom Wolterom musí Rath čeliť prepletenej sieti korupcie a obchodovania s drogami i so zbraňami. Čoskoro sa tak ocitá v hlbokom existenciálnom konflikte, rozpoltený medzi lojalitou a túžbou po odhalení pravdy. A nám nezostáva než sa pýtať - kto je v tomto príbehu priateľ a kto nepriateľ?


EXCELENTNÝ príbeh s bravúrnym finále a u mňa najlepší seriál roka 2017. Dokonalá kombinácia detektívky s historickým polit-thrillerom. (Cervenak na csfd.cz)

Žádné komentáře:

Okomentovat