Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

20.10.2012 * ČT1 * 22,05 * dráma - KRÁĽOVNÁ ALŽBETA

"... Špičková historická dráma, ktorá ma na prvé pozretie mierne sklamala slabšou výpravou - vizuálne je to proste taká trochu drahšia inscenácia. Lenže pri každom ďalšom zhliadnutí to bolo lepšie a lepšie - samozrejme hlavne vďaka geniálnemu výkonu Cate Blanchett. Dnes už mi pripadá, že nedať tomuto filmu plné hodnotenie môže len blbeček, ktorý čaká, že v historickej dráme musia magori s modrými ksichtami rúbať nepriateľov obojručákmi ;-). Brutálne sa teším na druhý diel. Od scenáristu Krajiny tieňov a Gladiátora to môže byť veľmi zaujímavé. ..." Cervenak na ČSFD

Svrchovanost Anglie je pod stálým tlakem okolních států a v zemi je třeba obnovit silnou katolickou víru. Umírající královna už nemá dost sil a jediným potenciálním nástupcem trůnu je její mladá sestra Alžběta, zapřísáhlá protestantka. Selhávají i naděje na záchranné manželství s některým ze sousedních panovníků a osud celé Anglie se ocitá na okraji hluboké propasti... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat