Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

24.10.2012 * Cinemax * 20,00 * thriller - SLÍDIL


"... Geniální dílo!! Po všech stránkách originální, zajímavý a nepředvídatelný snímek, který vás vtáhne do děje a nepustí do poslední minuty. Michael Caine i Laurence Oliviere předvádějí přímo mistrovské herectví a není jim absolutně co vytknout. Kdyby udělili Oscara jednomu z nich, tak zákonitě by jej musel obdržet i ten druhý, tady prostě musel Oscara získat někdo jiný. Další kdo zaslouží maximální uznání je scénárista, který napsal báječný scénář plný převratů a špičkových dialogů. Nechápu jak je možné, že nezískal Oscara. Joseph L. Mankiewicz sice získal dva Oscary za režie, ale dle mého si ho nejvíce zasloužil právě za Slídil, kde svou úlohu zvládl naprosto perfektně. Jedno z děl světové kinematografie, které si nemůže nechat ujít žádný filmový fanoušek. Nemám absolutně co vytknout........ ..." Boss321 na ČSFD

I ta nejdokonalejší hra na světě má jedno slabé místo. Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům. Film natočil známý klasik americké kinematografie Joseph L. Mankiewicz (Vše o Evě, Bosá komtesa, Byl jednou jeden lotr). Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil Sir Laurence Olivier (Hamlet, Moc a sláva, Richard III., Komik, Maratonec). Bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine (Alfie, Muž, který chtěl být králem, Hanna a její sestry, Krev a víno, Pravidla moštárny). (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat