Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.10.2012 * Film+ * 20,50 * dráma - TRANSAMERIKA


"... Jedním slovem geniální! Z tohohle filmu mám jen ty nejlepší pocity a tohle bylo přesně to pravé na letní srpnový večer. Film je založen na naprosto úchvatném ději, který mne chytnul a až do závěrečných titulků nepustil. Navíc jsou zde k vidění naprosto brilantní herecké výkony dvou hlavních aktérů. Felicity Huffman je jméno, které jsem před tímto filmem neznal, ale ve své roli byla natolik přesvědčivá, že jsem jí věřil naprosto vše. Prostě geniálně ztvárnila nešťastného muže, kterého dělí od přerodu v ženu už jen jediná operace, před kterou se však stihne na zvláštní cestě seznámit se svým synem. A onoho syna neméně brilantně ztvárnil Kevin Zegers, kterého jsem před tímto filmem rovněž neznal, ale kterému se taktéž jeho role velmi vydařila a který bez debat exceloval. ..." freddy na ČSFD

Transexuál Bree (Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává no New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat