Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

1.12.2012 * STV2 * 22,00 * dráma - DIPLOMOVÁ PRÁCA

"... Výbornej thriller o pátrání po původu jedné snuffové videokazety. Je to fakt parádně natočený, jojo, skvěle, pěkně se to vyvíjí, takovým hodně košatým a pozvolným způsobem. Dobrý momenty překvapení, vůbec nevadí že jsou občas třeba i trochu očekávané, o to lépe jsou vygradované dialogově (fakt paráda) a situačně. Hodně napínavé, dramaturgicky opravdu výtečné, bezprostředně působící, výborné reálie, no a součástí je i pár snuff záběrů, velice nepříjemně laděných. Hodně slušně odvedený kus práce. ..." panjosef na ČSFD

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/35240-diplomova-prace/

Žádné komentáře:

Okomentovat