Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.11.2012 * Nova Cinema * 20,00 * komédia - VÔŇA CIBULE


"... Když tento film dávali před lety v televizi, zůstal jsem kvůli němu doma ze školy. Dodneška je to jedna z nejzábavnějších taškařic, které jsem kdy viděl. Rvačky ve stylu Buda a Terence, honičky ve stylu němých grotesek a příběh téměř jako ve spaghetti westernech. Ovšem s příměsí pořádné dávky recese a humoru. Nad jiné podobné parodie ční též svéráznými figurkami (přihřátý šerif, teplí pomocníci, hlavní záporák s mechanickou rukou) a strčí do kapsy i "Žhavá sedla" od Mela Brookse. Moje hodnocení je nejspíš ovlivněno také nostalgií, ale přesto si myslím, že bych hodnotil stejně, i kdybych ho viděl před chvílí prvně. ..." sud na ČSFD

V městečku Paradise City to rozhodně jako v ráji není! Bohatá naftařská společnost vykupuje pozemky farmářů a ti, co neprodají podivuhodně umírají. Do města přijíždí chlapík, který si říká Cibule a důvod jeho "jména" je více než jasný - vášnivě pěstuje a konzumuje tuto zeleninu. Je odhodlán na pozemku, který koupil od již zemřelého farmáře, pěstovat, jak jinak, cibuli. Ovšem zde teprve začnou první střety s naftaři... (cheyene)

Žádné komentáře:

Okomentovat