Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

19.11.2012 * Film Europe * 23,10 * dráma - 4 MESIACE, 3 TÝŽDNE A 2 DNI



".... Drsné, škaredé, odporné, hnusné, šokujúce, hrdlo zvierajúce .... Tie dve si to akoby fakt prežili. Statické jednoduché zábery ručnej kamery dávali do popredia atmosféru a výkon hercov. A tým hereckým výkonom - oboch dievčat i Doktora Potrata som veril všetko. Každé slovo, každé gesto ... ..." ripo na ČSFD

Kontroverzní snímek, který natočil rumunský režisér Cristian Mungui a za který si odvezl Zlatou palmu. Snímek pojednává o dvou vysokoškolských studentkách za éry rumunského totalismu, těsně před pádem železné opony, kdy během jednoho dne jedna z nich podstupuje tehdy zakázaný potrat. Film je drsnou výpovědí nejenom o těžké době, ale, a to především, o silném přátelství.

Film získal nejvyšší ocenění, Zlatou Palmu, na letošním MFF v Cannes 07. Snímek byl také uveden na 42. ročníku MFF v Karlových Varech, v nové sekci, Otevřené oči, věnované výhradně filmům z letošního MFF v Cannes, které originálním způsobem posouvají vývoj filmového vyjadřování. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat