Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.11.2012 * FilmBox HD * 23,25 * dráma - KRÍDLA VÁŠNE



"... Velké překvapení. Nemám v lásce dobová dramata a romantické historické příběhy plné piklů a složitých vztahů. Toto je ale zcela něco jiného. Překrásně natočený film s důrazem na exteriéry jež jsou naprosto perfektní. Příběh se odehrává dílem v Londýně a dílem v Benátkách na začátku 20. století. Mladá žena Kate, zamilovaná do novínáře je dána na převýchovu svým otcem k velice bohaté tetě, která ji slíbí zajistit dobré existentční zázemí. Pomocí výhodného sňatku. To však stojí v cestě její lásce s Mortonem. Jak překonat třídní, společenskou propast? Na to aby Kate znovu propadla na úroveň svého milého, ze které také pochází, moc kalkuluju a nechce pustit šanci. Šance se objevuje v podobě mladé a velmi bohaté američanky umírající na rakovinu. I přes to, že to velice utajuje Kate se to shodou okolností dozví a motivuje Mortona k tomu aby se začal ucházet o její dědictví. Aby se s ní zblížil. Jenže tato amorální taktika naráží na půvad a čistotu duše američanky Millie. I přesto, že děj je předvídatelný asi po deseti minutách děje, a příběh by mohl lehce patřit do červené knihovny, je to překrásné dílo, na které dlouho nezapomenu. Scény z Benátek, kdy se gondoly houpají nočními kanály za světla lamp berou dech a to není všechno. ..." Lukoye na ČSFD

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat