Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

27.11.2011 * Barrandov * 20,00 * krimi - DOBRODRUH


"... Vynikající akčňárna z Belmondovy stáje. Jak sme již zvyklí Belmondo hraje opět toho nesmlouvavého a zarputilého policajta. Tady navíc kolem sebe trousí přímo smrtící hlášky a přitom diváka nepustí ani na chvílu aby se mu dostal pod kůži. Prostě na city se tady nehraje. Vynikající automobilová honička, která mi rychle evokovala Francouzskou spojku. Henry Silva minimum prostoru. ..." Xmilden na ČSFD

Řekne-li se Jean Paul Belmondo, vybaví se většině filmových diváků postava sympatického dareby. Jeden z nejslavnějších francouzských herců jich vytvořil desítky a ať už stály na straně zákona nebo na té druhé, vždycky byl tím, komu se u televizní obrazovky držely palce. Komisař Jordan, hlavní hrdina kriminálního snímku Dobrodruh, také patří mezi ně. Mezi svými kolegy i mezi zločinci je znám svými obratnými a značně svéráznými metodami. Tentokrát je vyslán do Marseille, aby vyřídil velký případ s narkotiky. Přestože se stane obětí pečlivě nastražené léčky a je odvolán, rozhodne se zůstat a pokračovat v pátrání na vlastní pěst. Profesionálně natočenému snímku nechybí napínavý děj ani nenucený humor. Jordan je klasickou belmondovskou postavou a stejně jako třeba jeho Borowitz z filmu Policajt nebo rošťák, oslňuje elegantní nenuceností, šarmem a neortodoxními metodami, s nimiž likviduje zločinecké gangy. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat