Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.3.2013 * Filmbox Family * 22,50 * dobrodružný - HIMALÁJE, KARAVÁNA




"... Kdekdo se pokouší natočit výpověď o samotné podstatě života a zamotává se v nekonečných vrstvách vyprávění, překombinovanosti a záplavě velkých slov. Pak si někdo odjede daleko od civilizace a v překrásných himálajských kulisách natočí prostinký příběh, který toho o úlohách mladých, starých a odpovědných poví mnohem víc. ..." FateKEEPER  na ČSFD

Režisér pri tvorbe svojho celovečerného debutu využil skúsenosti, ktoré nadobudol ako fotograf pre National Geografic v odľahlých končinách Nepálu. Príbeh filmu sa sústredí na život obyvateľov nepálskych hôr žijúcich podľa starých tradícií v kmeňovom zriadení. Je nielen fascinujúcim hraným etnografickým dokumentom o unikátnej, do seba uzavretej, sebestačnej a tradičnej komunite, ale aj takmer mytologickým príbehom o boji nového so starým, osudu so skutočnosťou, priateľstva s nenávisťou. Vyniká nesmiernou fotografickou krásou, značnú pozornosť venuje vykresleniu rituálov a zvyklostí obyvateľov osady. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat