Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

4.3.2013 * ČT1 * 20,00 * dokument - GOEBBELSOV POKUS

"... Vynikající dokumentární - nikoliv hraný - film, zachraňující pro případná videa beze zbytku řadu mimořádně cenných archivních dobových filmů (zhořelecký projev z března 1945). Nejinteligentnější a nejvzdělanější člen Hitlerova nejužšího vedení NSDAP stojí mj. u počátků německého reklamního práva a ve své době tento korupčně cítící a jednající muž proslul i statečností a vůlí jezdit i na frontu a dost riskovat svůj život. Z těch nejpomazanějších bonzů NSDAP byl spíše ojedinělý než charakteristický. Zločin v Goebbelsově provedení zůstává zvláště nebezpečný. Rekonstrukce tohoto jevu je současně jeho prevencí. A tu potřebujeme. Vždycky a všude. ..." sportovec na ČSFD

Dvoudílný německý dokument je věnován osudům jednoho z pohlavárů Třetí říše, hlavního ideologa nacismu, dr. Josepha Goebbelse. Film se opírá o bohaté archivní materiály, zápisky z Goebbelsových deníků, texty jeho projevů a dobové dokumenty. To všechno vytváří velice plastický a přesvědčivý portrét jednoho z nejbližších Hitlerových spolupracovníků, člena NSDAP od roku 1922 a v letech 1927-1933 vydavatele nacistických novin Der Angrif (Útok), které se staly tribunou protidemokratických názorů a útoků a podílely se na přípravě nacistů k uchopení moci v Německu.(oficiální text distributora) 

http://www.csfd.cz/film/223785-goebbelsuv-pokus/

Žádné komentáře:

Okomentovat