Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.3.2013 * Barrandov * 22,10 * komédia - PENSION PRO SVOBODNÉ PÁNY


"... Herci ze sebe na omezeném prostoru dokázali vyždímat to nejlepší. Film je hodně fraškovitý, nikoli však karikatura. ..." Tosim na ČSFD

Barevný širokoúhlý film natočený podle stejnojmenné hry irského spisovatele Seana O´Caseyho. Příhody jedné noci a časného rána, odehrávající se v přísně vedeném pensionu pro svobodné pány, zpracoval Jiří Krejčík nejdříve pro televizi, pak je uvedl na scéně Činoherního klubu a do třetice je zfilmoval. Podle vlastního vyjádření lákala Krejčíka divadelní předloha jako etuda komediálního herectví. Na klasickém půdorysu situační frašky rozehrál režisér rušnou komedii, v jejímž zrcadle se místy povážlivě objevuje iluze o dovršeném morálním přerodu společnosti, nehledě k invektivám, které zde byly zcela zjevně adresovány úřední nadutosti. Podtrhneme svižné tempo a herecké výkony, drženy v poloze civilního humoru, vyjde nám, že Krejčík dal přednost solidní, ověřené tradici před riziky spojenými s hledáním nových cest... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat