Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

9.3.2013 * Nova Cinema * 23,35 * dráma - KOKAÍN



"... Nádherně vykonstruovaný životopisný film jednoho informacemi opravdu nabušeného překupníka, který jak to bývá začal u trávy ale skončil u kokainu, což je logické už podle názvu. Jediné co mu nemůžu vytknout, že si svůj život na plno užil, setkal se s řadou lidí, o kterých by si sám ani nesnil a aniž by chtěl byl neobvykle respektován a je prakticky až do dnes. Jedna z rolí mě, ale dokázala v jeho příběhu překvapit. Byl to jeho otec, kterého hrál starostlivý Ray Liotta a můžu říct, že opravdovější a citlivější roli jsem snad ještě neviděl a sledovat jeho zlomeného otce bylo tak nedostupné a přitom smutné až mi z toho bylo opravdu k pláči. Doporučuji všem milovníkům biografických filmů, kteří si nad tímto neobvyklým člověkem smlsnou, jako nad málo kterým. ..." Malerkey na ČSFD

V 70. letech zaznamenal mezinárodní obchod s drogami rychlý vzestup a v jeho středu se ocitl zcela nenápadný a ve všem průměrný Američan. George Jung, hvězda školního fotbalového mužstva z malého města, se během několika let stal hlavním dovozcem kokainu z kolumbijského Medellínu. Film Blow je jeden z pravdivých příběhů čerpajících ze skutečnosti. Sleduje cestu George Junga od 60. let přes jeho první styky se světem drog na plážích v Kalifornii. Kšeftování s marihuanou bylo pro něj tehdy jen prostředkem k realizaci vlastního amerického snu. Díky seznámení s náboráři medellínského trustu se proměnil v profesionálního pašeráka. George Jung se stal článkem v řetězci dopravujícím bílý prášek z Latinské Ameriky k americkým zákazníkům. Film zachycuje se suchým humorem, jak se syn chudého, ale poctivého stavebního dělníka vyšvihl přes noc ve zbohatlíka, kopírujícího životní styl vyšších vrstev. Zaznamenává jeho lásky, včetně té, na kterou dodnes marně čeká tam, kde jeho dráha skončila. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat