Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

6.3.2013 * Film Europe * 22,00 * dráma - MANDERLAY



"... Manderlay je polodramatickým postmoderným podobenstvom s ironickým podtónom o súčasných problémoch, ktoré sa nedajú odstrániť dobrými úmyslami. Tie, ako raz niekto múdry povedal, sú najkratšou cestou do pekla. ..." danoo na ČSFD

V druhé části plánované americké trilogie, založené na motivu USA jako země neomezených možností, uvádí dánský enfant terrible Lars von Trier znovu na scénu postavu Grace - hrdinky svého předchozího snímku Dogville (Nicole Kidmanovou však vystřídala Bryce Dallas Howardová, známá z Vesnice M. Nighta Shyamalana). Grace a její otec se z Colorada počátku 30. let přesouvají do Alabamy, na starou plantáž jménem Manderlay, kde jsou konfrontováni s děsivou krutostí a nespravedlností otroctví. Není divu, že Grace nemůže zůstat stranou a rozhodne se zasáhnout. Ovšem s jakým výsledkem - pořádky udržované celá desetiletí se hroutí, ale osvědčí se výuka otroků demokracii? (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat