Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

9.3.2013 * JOJ * 20,30 * dráma - AUSTRÁLIA


"... Dve hodiny som si myslel, že umriem od rozkoše. Najfilmovejší film posledných rokov. Čistokrvný gýč povýšený na tú najrýdzejšiu filmárčinu. Fungovalo tam všetko - dokonca aj tie patetické a sentimentálne kydy, ktoré mi tak vadili v traileroch. K tomu brilantná réžia, výborní herci a vymaznaný, zámerne "umelý" vizuál. Nádhera. Záverečná polhodina je však sklamaním. Chýba jej dramatickejší náboj a viac sentimentu. Áno, chcel som slziť ešte viac. A úplný záver, na ktorom strašne vidno, že jedna postava mala zomrieť a pomerne nemotorným strihom je vložená späť do deja, ma už trochu naštval. Napriek tomu je to pre mňa natoľko silný filmový zážitok, že svojich 9/10 premením na tunajšie plné hodnotenie. A neznášam štúdio Fox za to, že debilnou propagáciou potopilo takýto divácky film. ..." Cervenak na ČSFD

Režisér, jehož jméno vám po Moulin Rouge zákonitě muselo utkvět v paměti, se tentokrát přesune do Austrálie, do období Druhé světové války. Lady Ashly je bohatá anglická aristokratka, která se rozhodla vzdát se veškého svého komfortu a přestěhovat se do Austrálie, kde právě zdědila statek o velikosti Marylandu a k tomu dvoutisícihlavé stádo dobytka. Jenže ne všichni ji nový majetek přejí, a tak Lady Ashly musí za pomoci statného, i když trochu hrubého dobytkáře (Hugh Jackman) přesunout celé stádo na druhou stranu Austrálie. Jenže zuří válka a japonské bombardéry nemají za cíl jen Pearl Harbor... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat