Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

15.6.2015 * ČT2 * 21,45 * ÚTEK ZO SIBÍRI


ÚTEK ZO SIBÍRI

(2010)
ČT2 - 21,45

RÉŽIA: Peter Weir
PREDLOHA: Sławomir Rawicz
SCENÁR: Keith R. Clarke, Peter Weir
HUDBA: -
HRAJÚ: Jim Sturgess, Colin Farrell, Ed Harris, Saoirse Ronan, Mark Strong, Alexandru Potocean

Dráma, založená na skutočnej udalosti z roku 1940, popisuje útek medzinárodnej skupinky väzňov z ruského gulagu. Utečenci sa vymania zo zovretia neľútostnej sibírskej zimy, prejdú oblasťou jazera Bajkal a prekročia Transsibírsku magistrálu. Pred sebou však majú ešte oveľa krutejšie skúšky ľudskej odolnosti a vôle, púšť Gobi, Himaláje a Tibet. Zachránia sa až po 4 000 míľach v Indii. Film Útek zo Sibíri je založený na pamätiach Slawomira Rawicza popisujúcich jeho útek zo sibírskeho gulagu. Spolu s tisíckami ďalších väzňov podstúpil Rawicz krutý trojmesačný transport do pracovného tábora na Sibíri.

"...Neskutočná túžba po slobode a po odpustení ženie skupinku utečencov z ruského Gulagu cez mrazivý Sibír, divoký Bajkal, pusté Mongolsko, či cez púštnu Gobi a cez Himaláje. Dôležité je nezastať a vydržať až do konca. Bez obetí to však nebude...." ripo na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

CS FILM * 20,00 * dráma TICHÁ RADOSŤ
HBO2 * 20,05 * dráma KLUB POSLEDNEJ NÁDEJE
HBO2 * 22,00 * scifi ČIERNOČIERNA TMA

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat