Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.6.2015 * ČT2 * 21,40 * PRIEPASŤ


PRIEPASŤ

(1989)
ČT2 - 21,40


RÉŽIA: James Cameron
PREDLOHA: -
SCENÁR: James Cameron
HUDBA : Alan Silvestri
HRAJÚ: Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Leo Burmester, Todd Graff


Neďaleko Kuby sa americká jadrová ponorka Montana takmer zrazí s neznámym, rýchlo sa pohybujúcim telesom. Narazí do podmorského útesu a klesne do hlbín. Americké námorníctvo nemôže v dôsledku blížiacej sa búrky začať záchranné práce vlastnými prostriedkami a preto požiada o spolupráci podmorskú vrtnú vežu Deepcore, ktorá pracuje v blízkosti miesta nehody. Veliteľ Bud Brigman nie je príliš nadšený, pretože celú akciu má riadiť špeciálna jednotka SEAL a navyše s vojakmi prichádza na stanicu tiež Budova manželka Lindsey, s ktorou sa práve rozvádza. Úlohou záchranného tímu je zistiť, či niekto z ponorky prežil a deaktivovať jadrové nálože. Na hladine prepukne hurikán, Brigman však nemôže odpojiť spojovací kábel, pretože veliteľ vojakov, poručík Coffey, podliehajúci pomaly podmorskej psychóze, obsadil miniponorku, aby sa mohol vypraviť pre jednu z jadrových hlavíc. Búrka odtrhne z lode žeriav a ten padá priamo na Deepcore. Tesne ho minie, ale skoro stanicu strhne do priepasti. Lindsey dokáže v ťažko poškodenej stanici obnoviť dodávku elektriny, ak sa však včas nedostanú na hladinu, dôjde im kyslík. V oceáne okolo stanice sa niekoľkokrát objavia podivné svetla, vylietajúce z priepasti. Lindsay je presvedčená, že ide o mimozemskú civilizáciu, pokúšajúca sa o kontakt, Coffey sa domnieva, že to sú Rusi, ktorých je potrebné zničiť. Zmocní sa stanice a vyšle do priepasti načasovanú jadrovú hlavicu. Brigmanovi a jeho ľuďom sa podarí vojakov premôcť, zdá sa však, že je neskoro. Bud sa rozhodne obetovať vlastný život, zostúpiť do priepasti a hlavicu zneškodniť. Vie, že návrat nebude možný.

"...Úchvatná sci-fi s na svou dobu neuvěřitelnými triky a výbornými hereckými výkony. Cameron je machr. Čeho se dotkne mění ve filmové zlato. ..." 3DD!3 na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

KINO CS * 20,00 * dráma OBCHOD NA KORZE
ČT2 * 20,00 * thriller SAMOTÁR
ČT1 * 20,00 * komédia BÁJEČNÁ LÉTA POD PSA
FILM EUROPE * 20,10 * dráma JESENNÁ SONÁTA
FILM+ * 20,10 * dráma DEŇ ZRADY
PRIMA * 20,15 * animovaný TINTINOVE DOBRODRUŽSTVÁ
ČT ART * 20,20 * dráma ĎALŠÍ ROK
FILM+ * 22,00 * thriller TRAFFIC - NADVLÁDA GANGOV
FILM EUROPE * 22,00 * dráma PERSONA
JEDNOTAK * 23,45 * komédia ŠKOLA ZÁKLAD ŽIVOTA

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat