Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.6.2015 * AMC * 20,25 * MANHATTAN


MANHATTAN

(1979)
AMC - 20,25

RÉŽIA: Woody Allen
PREDLOHA: -
SCENÁR: Woody Allen
HUDBA : -
HRAJÚ: Woody Allen, Diane Keaton, Michael Murphy, Mariel Hemingway, Meryl Streep

Tematicky nadväzuje Woody Allen na film ANNIE HALL, formálne však ide inou cestou. Snímka MANHATTAN, melancholické vyznanie lásky rodnému mestu New York, fascinuje čiernobielou fotografiou na širokom plátne a Gershwinovou hudbou, ktorá filmu dodáva citlivo veselý, dojímavý podtón. Woody Allen sám hrá televízneho režiséra Issaca, ktorý sa nemôže rozhodnúť pre jednu zo svojich lások, pretože u žiadnej ženy nenachádza skutočné naplnenie. Neutešeným milostným vzťahom zodpovedá prevažujúci životný pocit newyorských intelektuálov: možno pozorovať úpadok kultúry, osamelosť, problémy so vzájomnou komunikáciou a neurózy sú sprievodnými faktormi.

"...Překrásný film. Vlastně ani nedokážu vysvětlit proč se mi tak strašně moc líbil. Připadalo mi to obsahově trochu chudé, dialogy ne nějak ultravtipné, ale jako to celek to působí dokonale. Nádherná atmosféra - snad to dělá ta krásná Gerschwinova hudba...." Cival na www.csfd.cz





Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * dráma HRIEŠNE NOCI
CINEMAX * 20,00 * dráma POTOMKOVIA ĽUDÍ
FILMBOX PLUS * 21,00 * horor NOC ŽIVÝCH MŔTVYCH
CINEMAX * 21,50 * komédia BIG LEBOWSKI

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat