Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.6.2011 * FilmBox HD * 00,45 * dráma - ZA SLNKOM

"... Obraz a atmosféra tohoto malého brazilského filmu mě naprosto uchvátily. Vyprahlá země, chudoba a boj o kousek půdy - to vše popsáno tak věrně a přitom s poetikou a zároveň tragikou, že člověk neodtrhne oči od obrazovky. A to jsem se ještě nezmínila o velice dobrých hereckých výkonech Rodriga Santora (Tonio) a Ravi Ramose Lacerdy (Kluk). Prostě všechno v tomhle snímku je perfektní, že se už těším na druhou projekci. ..." Lynn by ČSFD

Brazilský film režiséra Waltera Sallese se odehrává v pouštní krajině brazilského severovýchodu na počátku 20. století, kdy se zde ještě dodržuje krevní msta. Ocitáme se v roce 1910. Tonho je nucen svým otcem, aby pomstil smrt svého staršího bratra vraždou syna ze znepřátelené rodiny. Mladík si je vědom, že když to udělá, jeho život se rozpadne na dvě části. Na prvních dvacet let, které už prožil, a pár nadcházejících dní, jež ukončí další vražda jako další odplata v nekonečné spirále krvavého násilí. Zmítá se mezi pocitem povinnosti k rodině a touhou po vzpouře, která by ukončila věčné zabíjení, nejen kvůli sobě a své budoucnosti, ale i kvůli mladšímu bratrovi Pacuovi. A právě tehdy přijíždí do pustiny, kde žije Tonhova rodina, malý kočovný cirkus (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat