Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.6.2011 * ČT1 * 21,00 * komédia - VÁCLAV

"... Je to film o retardovaném vesnickém muži středních let, který žije stále se svou maminkou, protože je na ni velmi závislý. Hlavní roli zde sehrál mistrně Ivan TROJAN, který zcela po zásluze za ni získal Českého lva. Za vedlejší roli dostal Českého lva Jan BUDAŘ, který zde hrál zdravého Václavova bratra Františka. Mě však jeho výkon nijak nenadchl, byl to výkon bez zvláštních emocí, a kdyby tuhle roli dostal třeba Vladimír JAVORSKÝ, věřím, že by to zahrál daleko výrazněji. Co mě však nejvíce překvapilo, že za svůj vynikající výkon Václavovy maminky nebyla porotou oceněna Emília VAŠÁRYOVÁ, která mateřskou lásku k postiženému dítěti zahrála očima tak bravurně, že mi vehnala slzy do očí. Divím se, že tento herecký výkon porota neviděla !! Tleskám mladému nadějnému režisérovi Jiřímu Vějdělkovi, že se mu podařilo natočit film podle skutečné události tak dobře, jenom lituji, že tam zbytečně některé scény vystřihli (dle bonusů na DVD) - vůbec by to filmu neuškodilo. Dávám filmu 4* a ta pátá je pro paní Vašáryovou. ..." Orlau32 by ČSFD

Václav je vesnický outsider, který ve svých 40 letech žije s maminkou pod jednou střechou. Přestože je Václav vnímán jako místní šašek, hlupák a problematický nezvladatelný kluk, my v něm (spolu s maminkou) uvidíme citlivého, vnímavého dobráka s klukovskou duší (a hlavou plnou milých lumpáren). Ostatní (téměř celá vesnice) v něm vidí jen problém. Dokonce i bratr František, který celý život soupeří s Václavem o lásku matky a otce. Tyto dva světy na sebe neustále naráží, a tak Václav lítá z jednoho průšvihu do druhého. Drama vrcholí soubojem bratrů o lásku Frantovy milenky Lídy, který končí trestným činem. Václav se ocitá ve vězení, kde se stává terčem útoků spoluvězňů i traumatických vzpomínek na otce. Zachrání jej žádost o milost, která je podmíněna peticí? Pomůže mu bratr František a poté celá vesnice? (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat