Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.6.2011 * ČT1 * 21,55 * dráma - PŘÍPAD PLATFUS

"... Srazit diváka svým hereckým výkonem na kolena je pro Vlastimila Brodského standart, ale přesto mě zas a znova jeho projev dojímá a udivuje - jako tady. A Zuzana Bydžovská mu v roli idealistické obhájkyně zdatně sekunduje a pomáhá, zvlášť při závěrečné řeči. V podobě Svěrákova scénáře vzniklo něco, co má bez ohledu na dobu, ve které se děj odehrává, platnost kdykoli, protože morálka, to je oč tu běží. A já jsem to skoro celé probrečela. ..." kleopatra by ČSFD

Televizní film Františka Filipa, jehož autorem je Zdeněk Svěrák. Hlavní hrdinou příběhu je bývalý učitel biologie Montelík (Vlastimil Brodský), který se dostane před soud, když neudrží nervy a uhodí svého bývalého žáka, který je synem z prominentní rodiny. Spřízněnou duši nachází profesor při soudním přelíčení v mladé začínající advokátce (Zuzana Bydžovská), která se přes neochotu okolí snaží zachránit čest a důstojnost starého profesora. (contrastic)





Žádné komentáře:

Okomentovat