Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.6.2011 * Cinemax * 23,50 * dráma * AJAMI

"... Ajami je film poprepletaný rôznymi udalosťami, ktoré sa nakoniec spoja do jedného zrozumiteľného celku, čo ja mám veľmi rád, avšak počas celého filmu som si kladol jednu jedinú otázku, kto z nich všetkých je väčší kokot ! ..." sochoking by ČSFD

Izraelské Ajami, sousedící s městem Jaffa, je místem, kde se střetávají odlišné kultury židů, muslimů a křesťanů. Situace, ve které úhlavní nepřátelé žijí jako sousedé, je opravdu neuvěřitelná. Film je mozaikou čtyř samostatných příběhů, v nichž se mísí zoufalství a touha žít normální život, a které na konci spojuje jediná tragická tečka. Třináctiletý Nasri se svým starším bratrem Omarem musí čelit strachu z pomsty jednoho z místních klanů. Díky pošetilosti strýčka je celá rodina v nebezpečí. Šestnáctiletý Palestinec Malek se snaží vydělat peníze na operaci své matky. Binj sní o krásné budoucnosti po boku své židovské přítelkyně. A policista Dando je posedlý hledáním svého nezvěstného bratra. Tyto vzájemně provázané příběhy jsou výrazně ovlivněny společenskými předsudky pramenícími z problematického soužití izraelských Arabů a Židů. Snímek byl mimo jiné oceněn na filmovém festivalu v Cannes v roce 2009. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat