Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.1.2012 * JOJ * 20,15 * sci-fi - JA, ROBOT

"... Nečekala jsem od filmu vůbec nic a dostalo se mi inteligentní sci-fi s mnoha výbornými akčními scénami, velmi slušnými dialogy i hláškami a takřka bezchybnými triky. Snímek má naprosto skvělou atmosféru a Will Smith je cool! ..." KevSpa na ČSFD

 V nedaleké budoucnosti, na Zemi v roce 2035, kdy roboti tvoří spolehlivou a nedílnou součást každodenního života, je detektiv John Spooner (Will Smith) pověřen vyšetřením záhadné smrti Dr. Alfreda Lanninga (James Cromwell). Ten byl duchovním otcem umělých bytostí a zformuloval tři zákony robotiky, podle nichž robot nesmí za žádných okolností ublížit člověku. Na místě činu detektiv nalézá robota Sonnyho. Spáchal vědec sebevraždu, nebo ho robot zavraždil? To by nejen znamenalo zásadní porušení výše zmíněných zákonů, ale i obrovskou hrozbu pro lidstvo. Co by pak zabránilo robotům převzít kontrolu nad společností, když je lidstvo na jejich existenci závislé? Nebo že by už tato revoluce v tichosti proběhla? (Filmový přehled)

Žádné komentáře:

Okomentovat