Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.1.2012 * Nova Cinema * 20,00 * komédia - ŤAŽKOSTI S ARIZONOU

"... Neskutecnej masakr, ale neni se co divit, kdyz to je od Coenu. Cekal jsem, ze film bude takova jednoducha komedie, ktera se nevyrovna jejich drsnejsim kouskum, ale to sem se pekne mylil. I kdyz je film komedie, tak je misty docela drsna. Navic tvurci k mladicky Holly Hunter, kterou jsem fakt nemoh poznat a ktera byla super a naprosto dokonalymu Nicolasi Cageovi dali par vedlejsich, ale zabavnejch postav, jako je John Goodman nebo jezdec apokalypsy Randall 'Tex' Cobb. Celej film je v uzasnym tempu s uzasnou hudbou a misty Coeni film jeste zrychli a pak trochu pusobi jako zrychlena groteska, navic i kdyz neni pribeh nejak zvlast komplikovanej, je tu spousta uzasnejch napadu, treba uvodni desetiminutovka, utek z vezeni, prepadeni benzinky, jezdec, Goodmanovo ukradnuti ditete atd., skvela kamera a pekelne dynamicka rezie. Naprosto vynikajici pohodova komedie. ..." B!shop na ČSFD

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)



Žádné komentáře:

Okomentovat