Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.1.2012 * ČT2 * 21,00 * dráma - SKROTENIE ZLEJ ŽENY

"... Myslím, že takhle nějak si to Shakespeare musel představovat. A jestli ne, tak by stejně byl určitě spokojený. ..." Aky na ČSFD

Sfilmovaná komédia Williama Shakespeara Skrotenie zlej ženy vykresľuje priebeh zásnub dvoch dcér bohatého padovského šľachtica Baptistu. Ak sa nájde ženích pre staršiu dcéru Katarínu s jej nesmierne komplikovanou povahou a podrezaným jazykom, môže si mladšia Blanka vybrať zo zástupu zbohatlíkov, uchádzajúcich sa o jej ruku. Do Padovy prichádza Petruccio, ktorý má v úmysle vyženeným venom zlepšiť svoju finančnú situáciu. Blankiní nápadníci zlákajú Petruccia k sobášu s Katarínou, aby sa aj ich cesta k oltáru stala schodnejšou. Výbuchy a hádky nielen medzi mladým párom, ale aj prefíkaný plán Petruccia s úmyslom skrotiť ženin temperament, vedú k vášnivým scénam a prekvapivému záveru pre celý šľachtický dvor. (wewerička)

Žádné komentáře:

Okomentovat