Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.1.2012 * ČT2 * 20,00 * dokument - KUPŘEDU LEVÁ, KUPŘEDU LEVÁ

"... Mladí komunisté mají jako vyzvánění hymnu SSSR, mladí konzervativci zase předvolební telefonickou agitaci Václava Klause... Autorce se celkem dobře daří zachovat neutrální stanovisko, nikomu nenadržovat, ukázat hlavně co dělají, jejich názory a jejich angažovanost. Z názorů mladých komunistů jde opravdu hrůza ("Mně by se líbilo žít si za minulýho režimu hezky v paneláku, chodit do práce a milovat Sovětskej svaz" "To myslíš vážně?" "Jasně"), ale na druhou stranu onen konzervativec, který sní o politické kariéře odmala a chodí kvůli tomu do solárka... ..." Galadriel na ČSFD

Od 17. listopadu 2005 do června tohoto roku natáčela dokumentaristka Linda Jablonská mladé lidi, kteří se aktivně hlásí k levicovému a pravicovému politickému smýšlení. Sledovala tedy dění kolem Komunistického svazu mládeže a Mladých konzervativců, zachytila jejich aktivity v politickém dění uplynulého roku. Soustředila se na několik konkrétních hrdinů z obou organizací a zajímala se o jejich způsob života a vidění světa. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat