Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

18.2.2012 * Viasat Nature * 22,00 * dokument - VLČIE HORY

"... Nádherný svět zvířat. Podle mého názoru se jedná o velice dobrý snímek už jen proto, že tu dostali velký prostor obvykle člověkem démonizovaní vlci. A bezpochyby si svojí úlohu zasloužili. Protože co předváděli, bylo pěkné. Ono totiž není vůbec jednoduché, ani laciné natočit přírodovědnou tématiku ze života divokých zvířat. Podařilo se zde výborně zachovat bezprostřednost chování zvířat při natáčení ve volném prostoru a takové záběry dovedou hezky nastínit přirozenou psychologii zvířete. Neméně obtížné jen namátkou je třeba zachytit i moment, když vlk klidně jde nebo chvilku uvažuje a přitom ty pohledy jeho očí jsou hodně působivé. Prostě já tyhle čtyřnohé herce fakt miluju. No a ještě k tomu je zde plno krásných a nezapomenutelných scén určitě by si každý milovník těchto nádherných zvířat neměl tenhle skvost nechat ujít. Tak se nechte překvapit krásou vlků. ..." Tahit na ČSFD

V oblačných horách severního Španělska se dodnes traduje legenda, kterou staré keltské kmeny nazývaly "duchem bouří". Vlk je nejúspěšnějším evropským predátorem. Rodinné skupiny vlků však vždy nebývají bezpečným místem pro život. Jakmile se počet členů příliš rozroste, někteří jedinci jsou donuceni smečku navždy opustit. Sledujte vyprávění o dvou vlcích - přátelích, kteří opustí své smečky a jednoho dne se rozhodnou žít spolu až do smrti. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat