Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.2.2012 * Cinemax * 23,25 * thriller - OHŇOSTROJ

"... Triviální masterpiece o naději v beznaději a o váze jediného momentu. Lakonické melodrama, které (jak bývá u Kitana zvykem) rozbíjí žánrová očekávání a vypráví prostřednictvím fragmentů, které si divák musí pracně skládat. Fantastické, jak ostrý kontrast střízlivého Kitanova stylu a velmi rozjitřené Hisaishiho stopy utváří zvláštní melancholický příkrov nad světem, v němž vládne zdánlivá nesdílnost a uzavřenost (charakterů i jejich příběhů). Zbytek vyhodnocuji, každopádně vedle mytického Zatoichiho jasný Kitanův (intimní) vrchol. ..." Marigold na ČSFD

Ústřední postavou Kitanova sedmého filmu je detektiv Metropolitní policie Yoshitaka Nishi (Beat Takeshi). Jeho žena je již dlouho vážně nemocná. Během její návštěvy v nemocnici se Nishi dozví, že jeho dlouholetý přítel a partner Horibe (Ren Osugi) byl postřelen v akci, na které ho měl Nishi krýt. Za pár hodin je zastřelen detektiv Tanaka (Makato Ashikawa) - stejným mužem, co střílel na Horibeho. Sžírán pocity viny, rozhodne se Nishi vdově po Tanakovi, Horibemu, a především své ženě, učinit život opět lepším, nebo alespoň snesitelnějším... Film Ohňostroj byl oceněn Zlatým lvem na 54. filmovém festivalu v Benátkách. (Amarcord_1)

Žádné komentáře:

Okomentovat