Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

26.2.2012 * ČT2 * 21,50 * dráma - STRAŠIAK

"... Film o jemném, ale pevném přátelství dvou obyčejných vagabundů, natočený neuvěřitelně citlivým a příjemným způsobem, který by sám o sobě diváka zahřál a pohladil po duši, ať by byl konec příběhu smutný jakkoliv. A on, ačkoliv je smutný dost, je ze všeho nejvíce pravdivý, ale přece nějak zvláštní. Neocenitelná sonda do duše malého člověka...." Pohrobek na ČSFD


Max (Gene Hackman) si odseděl trest za napadení a po propuštění míří do Pittsburghu, kde si chce otevřít luxusní myčku aut. Lion (Al Pacino) strávil pět let na moři a teď se chce dostat do Detroitu, aby navštívil dítě, které ještě neviděl. Jejich sny možná nejsou bůhvíjak velkolepé, ale vy si stejně budete přát, aby se Maxovi s Lionem splnily, protože Strašák, který v roce 1973 získal společně s filmem Námezdní síla Zlatou palmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, má srdce stejně veliké jako je putování jeho hrdinů napříč Amerikou. Tihle smolařští tuláci se nám totiž permanentně zatoulávají do srdcí – a je to výsledek skutečně prvotřídní týmové práce: dojemných hereckých výkonů Hackmana a Pacina, citlivé režie Jerryho Schatzberga a skvělé kamery Vilmose Zsigmonda. Vydejte se s našimi dvěma hrdiny na cestu. Zažijete nezapomenutelné. (oficiální text distributora)


http://www.csfd.cz/film/15152-strasak/

Žádné komentáře:

Okomentovat