Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.2.2012 * JOJ plus * 20,15 * akčný - ŽIŤ A NECHAŤ ZOMRIEŤ

"... Prvá Bondovka s Rogerom Moorom prekonáva všetko čo sme doposiaľ u Bonda mohli vidieť. James Bond zmenil absolútne svoj image, a je ťažko povedať, či je to dobré alebo nie. Tam kde Connery vsadil na svoj šarm a pokojnú chôdzu vo vypätých situáciach, Roger Moore nahrádza väčšou dávkou akcie a mladíckeho entuziazmu. Live a let Die je omnoho akčnejšie, výpravnejšie ako jeho predchodzovia. Záporák už nie je člen zločineckej organizácie SPECTRE ale drogový barón veriaci v osud a voodoo. K tomu všetkému prirátam fantastickú réžiu Guya Hamiltona, ktorý stál pri zrode série a ktorý vie nasnímať, či už akciu tak aj emócie. Kopec rôznych vychytávok a úvodnú pieseň od Paula McCartneyho. a keď k tomu prirátame krásku v podani Jane Seymour a jednu z kultových postavičiek, ktoré séria o Bondovi vyprodukovala - šerif Pepper - dostávame jednu z najlepších bondoviek vôbec. Nezostáva mi nič iného len tlieskať. ..." ScarPoul na ČSFD

Vražda v sídle OSN přivádí Bonda do USA. Stopy vedou do Orleansu, kde sídlí gang překupníků drog. Odtud se agent 007 vydává na tajemný ostrov San Monique v Karibském moři, ovládaný kultem Voodoo. Nebyl by první běloch, který by zde zemřel mysteriózní smrtí, jestliže se pokusí odhalit tajemství maskovaných plantáží, díky nimž může získat doktor Kananga tuny heroinu. Jakou roli v tomto případu sehraje Solitaire, žena, která dokáže předpovídat budoucnost z karet? Přivádí sice Jamese Bonda na stopu, ale zároveň její věštba znamená i ohrožení života. V tomto filmu se poprvé představil jako James Bond Roger Moore. Paul a Linda McCartneyovi získali za úvodní píseň nominaci na Oscara. (oficiální text distributora)



Žádné komentáře:

Okomentovat