Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.3.2012 * Film+ * 21,45 * dráma - SMRŤ ČAKÁ VŠADE

"... Tento snímek mě nezklamal. Očekával jsem perfektní zpracování obrazu iráckého světa, prašnou a životu nebezpečnou atmosféru, sluncem vyprahlé prostředí, fanatického nepřítele, nastíněné příběhy vojáků na správné straně (kéž by byl svět tak dvojbarevný) a syrovost v každé minutě. Dočkal jsem se toho. Smrt čeká všude je krásným pohledem do východního světa zmítaného terorismem a sebevražednými atentátníky, pro které koncept mučednické smrti (istišhád) znaméná jisté místo v džanně. Džihád mečem je tedy jediný prostředek, jak bojovat proti západnímu světu. Osudy pyrotechniků jsou tu vylíčeny bravurně a samotný závěr (který jsem čekal zcela jiný) je z jednoho pohledu pochopitelný, ale z jiného úhlu nepochopitelný. ..."  cheyene na ČSFD

Je-li válka peklo, proč se tolik mužů hlásí do armády? V době, kdy se armády skládají nikoliv z rekrutů, ale z dobrovolníků, a muži se dobrovolně pouští do vojenské služby, je adrenalinové prostředí bojiště silným a neodolatelným lákadlem, často přímo závislostí. Snímek je napínavým příběhem elitních vojáků, kteří mají jedno z nejnebezpečnějších povolání na světě – uprostřed bojové vřavy deaktivují bomby. Když se nový seržant James (Jeremy Renner) ujme špičkového pyrotechnického týmu, překvapí své dva podřízené, Sanborna a Eldridge (Anthony Mackie a Brian Geraghty) tím, že je vtáhne do smrtelné hry městských bojů. James se chová tak, jako by mu nedocházelo, že může zemřít. Zatímco se oba muži snaží svého nového velitele udržet pod kontrolou, ve městě kolem nich se rozpoutá naprostý zmatek a Jamesova skutečná povaha se ukáže způsobem, který všechny z nich navždy poznamená. (oficiální text distributora) 

Žádné komentáře:

Okomentovat