Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

23.3.2012 * AXN * 21,00 * thriller - DONNIE BRASCO

"... Bezchybná podívaná, precizní režie a výborné herecké výkony, na kterých je koneckonců celý film postaven, se scénářem, který ani na moment nespadne do vln kliší - a navíc podle skutečné události...." movie na ČSFD 

Snímek z prostředí newyorské mafie Krycí jméno Donnie Brasco vznikl podle skutečných událostí: zachycuje úspěšnou akci FBI, jejíž agent Joe Pistone pod falešným jménem pronikl mezi mafiány a strávil sedm let mapováním jejich činnosti. Jde o zasvěcený, velmi prodrobný a autentický pohled do světa organizovaného zločinu. Režisér snímku Mike Newell se soustřeďuje na postižení neobvyklých vztahů uvnitř zvláštní, uzavřené komunity, založené na "feudálním" způsobu organizace a řízení. Každodenní život příslušníků podsvětí, se zaběhanými modely chování či ritualizovaným způsobem mluvy, představuje Newell v hodně syrovém světle. (oficiální text distributora) 


Žádné komentáře:

Okomentovat