Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

25.3.2012 * Film Europe * 20,05 * dobrodružný - TRAJA MUŠKETIERI (1973)

"... Protože se jedná o anglickou verzi, dala by se očekávat poměrně ponurá a nudná historická exkurze s předváděním bohatého děje Dumasovy předlohy... Ale není tomu tak! Spíš jen volně vychází z klasického tématu a za všech okolností upřednostňuje humor nad dramatičností. Jakýkoli moment s romantickým nádechem je okamžitě převálcován ironií, zesměšnění nejsou ušetřeny ani hlavní postavy, které tedy neplní úlohu „hrdinů za každou cenu.“ Film využívá obrazových možností „v pozadí“, které děj odehrávající se v 17. století skýtá ...není to sice ještě éra krále Slunce, ale je tu už množství dvorských i lidových her, plesů a zábav, pěkné kostýmy... A ve srovnání s dalšími verzemi? Jednoznačně vede! ..." Jeanna na ČSFD

Výpravný film Traja mušketieri anglického režiséra Richarda Lestera s ľahkým humorom rozvíja romantického ducha slávneho románu Alexandra Dumasa. Rozpráva o dobrodružstvách d´Artagnana a jeho priateľov Athosa, Porthosa a Aramisa, o ich láske k boju pre boj samotný, o ich odvahe, s akou sa postavia proti všemocnému kardinálovi Richelieuovi v záujme ochrany kráľovninej cti. S dávkou irónie tvorcovia zobrazujú život na dvore Ludovíta XIII., kardinála Richelieua, Buckinhamovu lásku ku kráľovne Anne i d´Artagnanovu lásku ku krásnej Constancii. Pôsobivé šermiarske súboje, ukážky jazdeckého umenia, bohatá výprava, kamera, využívajúca krásy krajiny, a predovšetkým herci zvučných mien, patria ku kladom Lesterovho stvárnenia známeho príbehu. (oficiální text distributora) 

Žádné komentáře:

Okomentovat