Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

18.3.2012 * Markíza * 22,00 * akčný - HELLBOY

"... Prečo nemôže byť každý comics spracovaný takto perfektne ako 'Hellboy'? Už potom jedine to všetko zveriť pod režisérsku taktovku del Tora a všetko by bolo zahojené. Síce film nie je tak nad vecou ako séria 'X-Men', no ďalšie pokračovanie môže. Parádna kombinácia pomeru akcie, comicsovosti a čo je prekvapujúce skvele vsadeného humoru. Hellboy hláškuje takmer v každej scéne a musím sa priznať, že trefne. Bál som sa spracovania pekla a vôbec ako sa Guillermo s touto už veľakrát zobrazovanou tematikou vysporiada, no zvládol to na jednotku. Krásne kulisy, atmosféra, hlavne farebnosť a Ron Perlman, ktorý to tu rozbalil vo veľkom štýle ..." genetique na ČSFD

Obludný a fascinujúci zároveň je newyorský herec Ron Perlman, ktorého si najlepšie pamätáme z televízneho seriálu Kráska a zviera, alebo zo štvrtého Votrelca. V komixovej adaptácii Hellboy si zahrá červeného, obrieho poločloveka-polopríšeru enormnej fyzickej sily, ktorú s cieľom vytvoriť dokonalú smrtonosnú zbraň, splodil počas druhej svetovej vojny čarodej Grigori Rasputin (Karel Roden). Vtedy bol ešte Hellboy malý chlapec a odvtedy, čo ho nacistom ukradla americká tajná služba, žije spolu s ďalšími mutantami - pyrokinetičkou Liz a obojživelníkom Abe - v opatere doktora Bruttenholma na izolovanom ostrove. A trojica čaká na chvíľu, kedy bude svet potrebovať ich pomoc v boji proti zlu. A tým zlom nebude nikdo iný, než starý známy Rasputin. (POMO) 

Žádné komentáře:

Okomentovat