Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

14.4.2012 * Nova * 21,50 * akčný - SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 2

"... Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou dvojce, která definovala policejní akci konce 80tých let a jsou dokonalým spojením dvou odlišných policistů v silné a dynamické duo. Mel Gibson se svou postavou ušel do druhého dílu poměrné velký kus cesty. Riggs nechal svoje bezmyšlenkovité vraždění na poličce nad postelí a začal trochu myslet. Ještě přidal špetku úcty ke svému partnerovi a dotvořil se v dokonalého hrdinu, který se nebojí zlomit vaz každému, kdo po něm vystřelí. Na druhou stranou je Danny Glover přesným protějškem k tomuhle šílenci, ale i on v těch nejnutnějších okamžicích silně přitlačuje na pilu. Richard Donner dotvořil skvělé pokračování, které v pár okamžicích dokáže předběhnout i minulý díl. Spojení akce a komediálních prvků vychází i na druhý pokus skvěle. Nelze než shlédnout další díl. ..." Djkoma na ČSFD

Los Angeles. Policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka. Murtaugh se štěstím unikne nastražené bombě a Riggsův karavan se po setkání s Ruddovými muži změní v rozstřílenou trosku. Nezničitelní detektivové však pomalu získávají převahu a Rudd se chystá k ústupu. Schyluje se k rozhodujícímu střetnutí v docích losangelského přístavu... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat