Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

28.4.2012 * MGM * 22,00 * dráma - PURPUROVÁ FARBA


"... Dechberoucí filmový zážitek! Tenhle film v žádném případě nejde ochudit, nelze u něj umývat nádobí, nelze u něj mýt podlahu, ani si jen tak chodit po bytě a utírat prach... u tohodle jde jedině zasednout a nedutat! Tolik silné dílo tohle je! Režie? Mistrovská! Spielberg je pro vás příliš komerční? Nemáte ho rádi nebo je to neutrál? Tímhle filmem změníte názor. Ať už točí dle kohokoli filmy jakékoli, tohle je mistrovský počin. Herecké výkony? Je pro vás Whoopi "pouze" S/sestra v akci? Danny "pouze" ten ze S/smrtonostné pasti? Tak se podívejte na tenhle film... Jsem v šoku. Takhle přirozený, reálný, tragický, silný příběh jsem nečekala... // Celie a Nettie jsou sestry žijící v chudobě. Jednoho dne si pro Nettie přijede muž, ale jejich otec to udělá rafinovaně. Místo, aby mu dal Nettie, dá mu negramotnou Celie. Ta po boku muže trpí, on ji nechce a vyžaduje, aby se k němu chovala patřičně jako ke svému pánovi... jednoho dne ji přijede Nettie navšítivit, pán je radostí bez sebe, že uvidí tu, kterou chtěl... když se jí pokusí znásilnit a ona odmítně, vyhodí ji a i Nettie pochopí, že tohle není šťastné manželství... příběh je vyprávěn z pohledu Celie, překrásné! Hned si musím přečíst i knižní předlohu... ..." AngelAngie by ČSFD

Film Purpurová barva byl natočen podle stejnojmenného románu Alice Walkerové, oceněného Pulitzerovou cenou. Bohatě strukturovaný děj, zahrnující několik desetiletí, vypráví příběh Celie, nevzdělané venkovské ženy z amerického Jihu. Po vynuceném sňatku s hrubým mužem, kterého musí oslovovat pane, se Celie uzavírá do sebe a se svým trápením se svěřuje pouze Bohu. Až přátelství se dvěma skvělými ženami jí dodá sílu, z níž čerpá sebedůvěru a schopnost odpustit. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat