Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.4.2012 * Nova * 22,10 * akčný - SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 3


"... Jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. Pravděpodobně nejúchvatnější úvodní titulky co jsem kdy viděl, fantastičtí herci, snad nejlepší záporák ze všech dílů, vynikající akce, skvělá hudba, jedna z nejromantičtějších scén co znám a další a další bomby uštědřuje Richard Donner divákovi po celých 118 minut. První dva díly byly vynikající, ale postrádaly srdce, či nějaký výraznější ženský element. Tím myslím samozřejmě vynikající Renne Russo, která svým příchodem oživila tuto skvělou sérii. Scénář je poměrně jednoduchý, avšak to v tomhle případě není tak podstatné. Akce tu je, humor tu je a při závěrečné akci (především rvačka Gibson vs Wilson) napětím ani nedýchám. Strhující pecka, kterou jsem viděl nespočetněkrát a kdykoliv si ji rád zopakuji. ..." Kaka na ČSFD

Přestřižení nesprávného drátu časované nálože zdemoluje nejen sedmiposchoďovou budovu, ale také sen detektiva Murtaugha o klidném odchodu do důchodu za několik dnů. Se svým poněkud ztřeštěným partnerem Riggsem skončí u pochůzkářů a vyšetřování jejich případu - krádeži zbraní s policejních skladů - se ujme seržantka Lorna Coleová, policistka s ocelovými nervy a perfektní znalostí orientálních bojových umění. Zprvu odmítá s bývalými detektivy spolupracovat, ale nakonec vezme na milost je i jejich známého Lea Getze, realitního agenta a nadšeného spolupracovníka. Pátrání vede k bývalému policistovi Travisovi. Zdá se, že tento soupeř, obklopený bandou ostrých hochů, bude díky svým znalostem policejních metod nad síly tří detektivů a jejich pomocníka. Tvrdý boj o přežití vrcholí a po objevení speciální munice na probíjení neprůstřelných vest ve výzbroji gangsterů ztrácí Murtaugh jistotu, že se vysněného důchodu dočká. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat