Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

16.4.2012 * CS film * 20,00 * historický - SKRYTÝ PRAMEŇ

"... Skrytý prameň na mňa zapôsobil z troch dôvodov: Po prvé- Skvele zvládnutá réžia a scenár. Po druhé-Podobne výborne zvolené herecké obsadenie. Po tretie-Priam neuveriteľné,čo dokáže urobiť štáb s mestom a preniesť ho o niekoľko storočí naspäť. Bez akýchkoľvek filmových efektov a bez použitia akejkoľvek animácie urobili z Levoče a jej okolia mesto,v akom sa prechádzali naši predkovia pred mnohými rokmi a diváka,ktorý toto mesto minimálne raz navštívil ponechajú v nemom úžase,keď namiesto rušnej cesty a križovatky sa mu naskytne pohľad na zelenú lúku,keď namiesto áut v meste premávajú iba kone a keď z podnikov pre mladých ľudí urobia krčmu ako ju poznali ľudia pred 400 rokmi. Takto by mal vyzerať každý slovenský historický film. ..." pista_baci7 na ČSFD

Levoča, prvá polovica 16. storočia. Majster Pavol tvorí svoje najslávnejšie dielo - neskorogotický oltár v kostole sv. Jakuba. Do svojich služieb práve prijíma rezbárskeho tovariša Krištofa. (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat