Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.4.2012 * Cinemax * 21,45 * dráma - KIKA


"... Kdo Almodóvara zbožňuje jako já, bude nadšen. Kdo ho nesnáší, bude mít tímto filmem kupu argumentů k jeho kamenování. Slovo kýč moc nepoužívám, ale myslím, že balancovat tak tak na hraně mu jde stejně dokonale jako burcovat bránici, mozkové závity i srdce - často v jednom. Kika je film hodně praštěný, žánrově přepestrý, zdánlivě zmatený, ale Pedro ví přesně, co a proč dělá (a dělá to originálně a nenapodobitelně ..." kleopatra na ČSFD

Film z dielne Pedra Almodovara, infant terrible svetovej kinematografie. Absurdná tragikomédia zo života jednej zvedenej ale nie opustenej vizážistky. Satirizujúca civilizačnú bezcitnosť a zasahovanie médií do súkromia. Absurdnou komédiou Kika načrel Almodovar do oblasti, ktorá ho od detstva mimoriadne trápi. Vplyv a zásah médií do ľudského života. Špinavý dopad personifikoval v mediálnej robotkeAndree Dorezanej (stvárňuje ju Viktoria Avril, ktorá tak bravúrne hrala v jeho Vysokých opätkoch). Moderátorka stelesňuje civilizačnú agresivitu dvadsiateho storočia, je v priamom protiklade poctivej Kike, ktorá vo svojej naivnej bezbrannosti dobre chápe živých aj mŕtvych. Aj v tomto diele Almodovar nezameniteľným štýlom vykresľuje protikladné charaktery, ktoré sa v rozličných vzťahových situáciách milujú, alebo nenávidia... (oficiální text distributora)

Žádné komentáře:

Okomentovat