Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

30.4.2012 * Nova Cinema * 20,00 * akčný - MAJSTROV SYN

"... Naprostá klasika svého žánru šikmookých bojových filmů. Mistrův syn je asi ze všech nejlepší. Je zde dokonce i jakýsi příběh, který tento film odlišuje od tuctu jiných podobných, kde se to bojovými scénami jen hemží. I tady ty scény jsou jen účelové, ale krásně sehrané a nenudí. ..." Kulmon na ČSFD

Mladý učeň kung-fu Freddie Wong je pro své nezodpovědné chování poslán otcem ke starému mistru bojových umění, aby se od něj učil téměř zapomenutý, avšak nesmírně účinný styl známý jako opilý box. Zpočátku se Freddie snaží před přísným učitelem utéct, ale nakonec se po náročném tréninku stává pravým a neporazitelným bojovníkem. Právě včas, neboť obáváný zabijácký mistr kung-fu přezdívaný Blesková noha, byl najat, aby zavraždil Freddieho otce.

Hongkongskou akční komedii natočil v roce 1978 slavný režisér a choreograf Woo-Ping Yuen a do hlavní role obsadil do té doby neznámého herce a kaskadéra Jackie Chana. Snímek se naprosto nečekaně stal obrovským hitem a z Jackie Chana vyrostla filmová hvězda první velikosti. (Vojcl)

Žádné komentáře:

Okomentovat